Eurofever project

Inhoud laatst aangepast op: July 6, 2014

 
 

Het Eurofever project is een Europees onderzoeksproject

Het Eurofever project is een Europees onderzoeksproject over autoinflammatoire ziekten. Het onderzoek is gestart door artsen die patiënten met autoinflammatoire ziekten behandelen, omdat het moeilijk is goed onderzoek te doen omdat autoinflammatoire ziekten erg zeldzaam zijn.

 

Bij het Eurofever project worden gegevens opgeslagen in de computer

De basis van het Eurofever project is de Eurofever database. Dit is een internet database waarin relevante ziektegegevens van patiënten met een autoinflammatoire ziekte worden opgeslagen.

In de Eurofever database worden ziektegegevens en laboratoriumgegevens van patiënten met een autoinflammatoire ziekte verzameld. De gegevens worden gehaald uit het medisch dossier van de patiënt. Het doel hiervan is meer kennis te krijgen over het stellen van de diagnose, het verloop van de ziekte en wat de beste behandeling is.

Het onderzoeksproject richt zich vooral op patiënten met zeldzame vormen van autoinflammatoire ziekten. Het opslaan van gegevens uit meerdere landen gedurende langere tijd zal helpen beter inzicht in deze zeldzame ziekten te krijgen. Behandelend artsen kunnen ook gegevens van de patiënten vergelijken en gebruiken voor het kiezen van de beste behandeling voor hun eigen patiënten.

 

De gegevens uit de database gebruikt voor wetenschappelijke artikelen

De gegevens in de ... Lees verder »